Autovakantie Engeland

Wie met de auto op vakantie wil in Engeland, kan daar met eigen auto op twee manieren komen: met de ferry (pont) of met de autotrein door de tunnel van Calais. Die laatste optie is vooral aan te raden als u in zuidelijk Engeland op vakantie wilt.

Autorijden
Waar u van tevoren zeker aan moet denken is het feit dat in Engeland links wordt gereden: als u onzeker bent in de auto is het af te raden in Engeland te gaan rijden. Aan links rijden valt snel te wennen, maar zeker in het begin kan het erg verwarrend zijn: het zou niet de eerste keer zijn dat een buitenlander in Engeland in de verkeerde richting een rotonde oprijdt, hoewel het natuurlijk aan de persoon ligt hoe snel hij aan het links rijden went.

Auto huren
Een andere optie is met trein of vliegtuig naar Engeland reizen en daar een auto huren. Dat kan vanaf 21 jaar. Omdat de autoindeling in Engelse auto’s gespiegeld is aan de Nederlandse, kan een Engelse auto helpen bij het links rijden. Om die reden zijn er ook reisbureaus die arrangementen aanbieden met een trein-of vliegreis en autohuur ineen. Ook voor de Engeland-gangers die wel met eigen auto gaan is dit gemak te vinden: voor wie niet lang bezig wil zijn met het zoeken naar hotel of pension zijn er ook arrangementen, inclusief ferry-overtocht en hotels.