Vakantie Engeland

Een vakantie naar Engeland kan van alles betekenen: shoppen, musea en uitgaan in Londen, zonnen langs het strand van Brighton of stille wandelingen door het Schotse Heuvelland. Verstokte Beatles-fans gaan natuurlijk op onderzoek uit in de thuisstad van de Fab Four: Liverpool. En voetbalfanaten kunnen hun hart ophalen in bijvoorbeeld Manchester.

In de steden zijn hotels populaire faciliteiten, net als natuurlijk de typisch Engelse Bed and Breakfasts. Maar ook kampeerders moeten een reisje naar Engeland zeker niet overslaan: Zuid-West Engeland biedt talloze campings tussen de groene weiden en heuvels. Dat gebied staat zelfs bekend om zijn vele campings die speciaal voor bepaalde activiteiten faciliteiten bieden, zoals voor hobbyvissers of surfers. Want ook voor surfers is Engeland een leuke alternatieve bestemming voor de Franse of Middellandse kust. Zeker Cornwall heeft, naast de typische kliffen, ook strandjes waar goed gesurft kan worden.

Tropische Klimaat
Engeland heeft misschien het imago van koud en regenachtig ‘Nederlands’ weer, maar zelfs op de Britse eilanden zijn bijna sub-tropische plaatsen te vinden waar de palmbomen langs de boulevards staan: Torbay is zo’n plaats, gelegen aan wat ook wel de Engelse rivièra wordt genoemd.

Stonehenge
Tussen Southampton en Bristol ligt ook het beroemde Stonehenge: een knap stukje prehistorische architectuur waar jaarlijks duizenden toeristen op afkomen. Ook Schotland is een populaire bestemming: Glasgow is modern en hip, Edingburg staat bekend als historisch en gezellig. Behalve de steden is er ook genoeg te doen, vooral aan sportieve activiteiten: wandelen, fietsen, golfen, zeilen en zelfs wintersporten. En als u een dagje rustig aan wilt doen kan een bezoek een Loch Ness niet ontbreken.

Wales
Ook Wales staat bekend om het plattelandsvertier, vanwege de mooie rustige natuur, waar vooral wandelaars hun hart kunnen ophalen. Wales, gelegen in het zuidwesten, staat bekend om ten eerste de mooie wandelingen en fietstochten die je er kunt maken, maar ook om de vele kastelen. In Wales is dan ook een schat aan historische activiteiten te doen zoals een bezoek aan een van de ruim 640 kastelen, of de romantische dorpjes aan de voet daarvan. Het bekendste is Cardiff Castle, een van de grootste bezienswaardigheden van Wales.